E-cigaret vs Cigaret – Fordele & Ulemper


Der er flere fordele ved en e-cigaret rygning end almindelige cigaretter. En e-cigaret udgør en helt sikkert og effektiv erstatning til konventionelle cigaretter. De giver en passende mulighed på flere områder på grund af de fordele, som de giver i forhold til de sædvanlige cigaretter. Her er nogle af disse vigtigste fordele ved en ecigaret, som var konstateret ud fra forbrugernes reaktioner;

En E-cigaret producerer ikke den typiske lugt

Næsten alle er klar over, at konventionelle cigaretter producerer lugt, mens en e-cigaret gør ikke! Lugt fra cigaretrøg har det med, at side fast i alt det kommer i kontakt med, som f.eks. din bil, tøj, lejligheden, osv. De fleste rygere og ikke rygere er enige om og mener at cigaret lugten, opleves som ubehagelige. Det er især dem, der ikke ryger, og især tidligere ikke-rygere, hvorpå denne lugt meget indlysende. En E-cigaret på den anden side ikke har denne truende lugt, da du udånder damp istedet for som forsvinder med det samme.

E-cigaret rygning er betydeligt mere økonomisk end konventionelle cigaretter

Hvis du er ryger og læse dette så er højt sandligt 100% enige på dette punkt, at ryge cigaretter i dag er dyrt. I firserne, kunne du købe en cigaret pakke cigaretter for under 10kr. I 1990 var prisen steget til det dobbelte dollars, og I øjeblikket vil du betale næsten 40 kr for en pakke. Grunden til stigningerne er selvfølgeligt både inflationen, men også skatter fra regeringen er gået op sammen med produktionsomkostningerne.

En E-cigaret er ikke en del af dette dødvande. Mens nogle af de start omkostningerne for et nybegynder kit kan være en smule høje, så er den daglige pris for e cigaret naturligt omkring 50-80% i forhold til almindelige cigaretter. Cartomizers og batterier omfatter mængden af disse udgifter, der kan variere alt fra 15-25 kr for cartomizers  til 80-100 kr for et batteri. På nuværende tidspunkt er e cigaretten ikke er udsat for nogen form for afgifter som konventionelle cigaretter er, men vi ved at den Danske regeringen allerede nu drøfter dette punkt.

2 thoughts on “E-cigaret vs Cigaret – Fordele & Ulemper

 1. David A

  der er kun fordele ved ecigaretter i forhold til almindelig – ingen diskussion er nødvendigt, det er jo rent logik. Jeg synes det er vildt at kræftensbekæmpelse udtaler sig om noget som de ikke har en dyt forstand på.

 2. Lotte Sejr

  Der skal nok komme afgifter på de elektriske cigaretter! Jeg er overrasket over at der er ingen “luft” afgift endnu.
  Det hele drejer sig bare om penge,… ikke noget focus mht. folks helbred eller miljøet.. se bare på alle de afgifter!
  Jeg synes det er fedt at bigemma støtter aktivt op og gør en forskel ved at gå med i eco mærket, jeg synes klart flere sider burde støtte op omkring dette super co2 neutrale initiativ!

  mvh
  LS!

Leave a Reply