E-cigaret trusslen mod tobaksgiganterne


Ifølge en rapport omkring e cigaretten udgivet af flere analytikere for nyligt, rapporterede analytikerne, at de tror at ​​tobak virksomheder vil blive påvirket af hastigt af den stigende e- cigaret salg. Det vil sige at alting peger på ate-cigaret markedet forventes at vokse støt, og at de formoder, at en nedgang i tobak forbuget vil kunne komme hurtigere end forventet. Analytikerne sagde endvidere, at de tror ​​e-cigaret markedet vil vise at være den vigtigste vækst i historien for cigaret industrien, der går tilbage til omkring to hundrede år siden. De forventer at kunder globalt vil skifte fra tobaksrygning til e-cigaretten i en øget hastighed hele vejen igennem 2014 og op til 2020.


E cigaret forbruget stiger

Analytikerne mener at e cigaret markedet vil vokse fra 2 milliarder dollars optaget i det foregående år til dollars tre milliarder år på globalt plan. De anslår, at tobak markedet ligger på omkring 700 milliarder dollars. På en længere periode, vil hele den kollektive marked blive mindre på et hurtigere tempo end de fleste investorer forestiller sig, pga. e-cigaret lokke rygere ud af tobak og helt med at stoppe med at ryge. Det er dog vanskelige at overskue dette på en forholdsvis tidlige fase i e-cigarettens vækst og der vil være nervøsitet på markedet pga. den nye form for konkurrence. På længere sigt er der ikke tvivl om, at investor på cigaret markedet vil blive nødt til at genovervejer deres aktie investeringer på tobaks området.


E-cigaret Avancen

Analytikere gik videre til at sige, at tobak virksomheder vil være forpligtet til at opnå en større andel af e-cigaret markedet, end de har i tobak for at sikre et overskud, både på kort men også på længere sigt. Der er allerede nu globale rapporter om at større tobaksfirmaer har opkøbt flere fabrikker i kina som producere e cigaretter, samt vi kan se at flere kendte mærker så som PlayBoy også producere deres egen e-cigaret sortiment. Analytikerne fortsatte med at påpege, at det er lidt for tidligt at spekulere over, hvordan mange traditionelle cigaret brugere vil skifte til e-cigaretten. Undersøgelse der er udført vil omtrent at halvdelen af rygere vil gerne prøvet et alternativ såsom e cigaretten.